Sv | En
Intresserad? 08-400 260 70

Måttlig fysisk aktivitet ger en drastiskt minskad risk för att dö i förtid visar en ny studie.

Studien, som använder data om 334 000 personer samlad under 12 år, visar på att vara fysiskt inaktiv är dubbelt så farligt som att vara överviktig. Vissa grupper tjänar på att vara ännu mer fysiskt aktiva, men riskerna går inte ner lika markant som vid ökning från inaktivitet till måttlig fysisk aktivitet.

Vad krävs för att vara måttligt fysiskt aktiv? Rekommendationen är att du gör en pulshöjande aktivitet minst 30 minuter om dagen. Det innebär att du exempelvis kan gå ut och ta en rask promenad för att få den motion du behöver.

Några tips är att exempelvis gå ut på en promenad efter lunchen, ställa bilen en kilometer från jobbet/hoppa av bussen några stopp innan och gå sista biten, eller om det finns möjlighet så kan man cykla till och från jobbet.

Läs hela studien här