Om oss

Bakgrund

Linkura ligger i absolut framkant i den disruptiva rörelsen för en demokratisk framtida hälsovård där vi adresserar en global marknad med hjälp av unik, skalbar teknologi som gör det möjligt för människor att förbättra sin hälsa och förebygga sjukdom.

Bolaget grundades 2013 och baseras på mångårig forskning från Linköpings universitet.

Vår historia

Vår historia började i Linköping redan 2008. En grupp forskare inom medicinsk teknik utvecklade fysiologiska sensorer med visionen att mäta och återkoppla från kroppen i vardagen, innan sjukdomen är ett faktum. Företaget Minovi, med den hemsnickrade betydelsen ’Mitt nya liv’, grundades. Jag får aktivitetspoäng av att skotta snö, så jag frågade grannen om jag får ta hans uppfart också, kommentar från tidiga tester med EKG-mätning i vardagen.

Ett par år senare bestämmer sig ett par ingenjörsstudenter på Linköpings universitet för att starta företag inom onlinecoachning för att hjälpa personer till bättre hälsa och livsstil. Nu kan jag se allt klienten gör direkt och kan peppa och coacha samtidigt som klienten kan ställa frågor, kommentar från tidig coach.

Båda verksamheterna flyttade in på universitetets företagsinkubator Lead. Efter gemensamma diskussioner var det uppenbart att vi delade vision. De verktyg som utvecklats för coachning online skulle givetvis kombineras med Minovis unika EKG-mätare byggd för att vara närvarande i vardagen. Diskussionerna om samgående intensifierades och våra kringliggande nätverk aktiverades. Individer med kompetens från företagshälsovård och friskvård gjorde entré.

I augusti 2013 slog vi ihop verksamheterna under namnet Linkura. Att rikta våra tjänster mot företag och organisationer var naturligt då det inte fanns några mätbara verktyg eller processer som hjälper medarbetarna i organisationen att förändras. Redan samma vinter levererade Linkura till första kunden och resan mot nya sätt att arbeta mot stress och utmattning hade börjat på riktigt!

Malin Norbäck

Malin Norbäck

HR-chef vid Kommuninvest

Referenscase

En hållbar vardag med Kommuninvest

“Vi ville erbjuda våra medarbetare verktyg och möjligheter att skapa en hållbar vardag, både vad gäller arbete och privatliv”